#

CUA DE RAP AL FORN AMB HORTALISSES ROSTIDES

Aquesta recepta és perfecta com a plat complet.

El rap és un peix molt apreciat a la cuina per la seva carn ferma i de sabor suau. El fet que sigui un peix sense espines és un altre dels seus molts avantatges, sobretot per als més petits de la casa. Queda deliciós preparat de qualsevol manera, en guisat, al vapor, a la planxa, al forn... Avui et proposem preparar un plat on és el protagonista indiscutible, rostit al forn sobre un llit d'hortalisses també rostides.

  • 1 cua de rap per a 2 persones

  • 3 patates mitjanes

  • 2 tomàquets pera

  • 1 ceba mitjana

  • 150 mil·lilitres de vi blanc

  • 4 branquetes de julivert

  • Oli d'oliva

  • Pebre blanc

  • Sal

  1. Preescalfa el forn a 180°. Pela les patates i renta-les, juntament amb els tomàquets; seca-ho amb paper de cuina. Pela també la ceba. Talla totes les hortalisses en rodanxes que més o menys tinguin el mateix gruix.

  2.  Folra una font refractària amb un full de paper vegetal i cobreix el fons amb les rodanxes de patata, de ceba i de tomàquet, intercalant-les. Salpimientar al gust i rega amb un fil d'oli.

  3.  Cobreix les hortalisses amb paper sulfurat i enforna-les durant 20 minuts. Retira el paper i cou uns 5 minuts més.

  4.  Neteja el rap retirant-li la pell; renta'l i asseca'l molt bé. salpimente'l per tots costats i col·loca-ho en la font, sobre el llit d'hortalisses.

  5. Prossegueix la cocció uns 15 minuts. Aboca el vi blanc per damunt i enforna 10 minuts més. Comprova la cocció del peix i, si està ben fet, retira-ho del forn.

  6.  Neteja les branquetes de julivert, escorre-les i trosseja-les. Posa-les en el got de la batedora, agrega 4 cullerades d'oli i tritura fins a obtenir una salsa homogènia. Afegeix una mica més d'oli i mescla. Rega el rap amb aquest amaniment i serveix-lo amb les hortalisses rostides.