TATAKI DE BONÍTOL
Una recepta japonesa en què es consumeix el peix cru.
El tataki de bonítol és una recepta de la gastronomia japonesa en què es consumeix el peix cru i lleument marcat a l'exterior. És un plat ràpid i fàcil d'elaborar la característica principal del qual és el seu intens sabor amb matisos orientals.
Per consumir peix cru, cal congelar-lo durant almenys 24 hores per eliminar qualsevol possible paràsit, incloent l'anisakis.
Filet de bonítol
Salsa de soja
Mirin (opcional)
Sake (opcional)
Gingebre fresc ratllat
Oli de sèsam
Sèsam torrat
Cibulet (opcional, per decorar)
Wasabi (opcional, per servir)
Salsa de soja i gingebre (per remullar)
01. Descongela completament el producte posant-lo al refrigerador el dia abans. 02. Assegura't que el filet de bonítol estigui net i sense pell. 03. Barreja una part de salsa de soja, una part de mirin (opcional) i una part de sake (opcional) en un bol poc profund per fer la marinada. 04. Col·loca el filet de bonítol a la marinada i deixa'l marinar durant uns 15-30 minuts al frigorífic. 05. Escalfa una paella a foc alt.
06. Arrossega el filet de bonítol ràpidament a la paella calenta. Només necessites uns segons per cada costat perquè quedi daurat per fora però cru al centre. 07. Després d'arrossegar el bonítol, submergeix-lo immediatament en aigua freda o en un recipient amb gel per aturar la cocció. 08. Talla el bonítol en rodanxes fines amb un ganivet afilat. 09. Col·loca les rodanxes de bonítol en un plat. 10. Posa gingebre ratllat i sèsam torrat sobre el peix. 11. Rega amb una mica d'oli de sèsam. 12. Decora al teu gust, amb cibulet picat. Serveix-ho amb wasabi i una salsa de soja i amb gingebre per remullar.