#

TÀRTAR DE TONYINA AMB ALVOCAT

Un plat exquisit.

El tàrtar és un plat a base de carn o peix cru, picat fi, amb un cítric (llima o llimona) i que es condimenta o aromatitza amb espècies i salses. La veritat és que reuneix tots els requisits per considerar-se un plat apropiat per a una ocasió especial perquè és molt vistós i de potent sabor. No obstant, lluny de ser una mica complex, és una recepta senzillíssima i que es pot preparar amb antelació, què més es pot demanar?

INGREDIENTS
  • 400 grams de llom de tonyina vermella

  • Llesques de pa de xapata casolanes

  • Germinats

  • Oli d'oliva verge extra

  • 2 alvocats madurs

  • 1 llimona

  • 1 ceba morada

  • Llavors de sèsam

  • Sal

  • 1 cullerada d'oli de sèsam

  • 3 cullerades de salsa de soja

PREPARACIÓ
  1. Pica les cebes: Pela i pica la ceba molt fina. Si no t'agrada molt la ceba crua pots posar només mitjana o deixar-la una estona en aigua amb gel perquè no tingui un sabor tan fort.

  2. Trosseja la tonyina: Curta la tonyina en daus petits de mig centímetre més o menys.

  3. Fes el marinat: Posa la soia i l'oli de sèsam en un bol gran. Incorpora la tonyina, mescla bé i deixa marinar uns 30 minuts. Si és estiu, fa calor, ho deixaràs més temps marinant o vols servir-ho més fred, guarda-ho en el frigorífic.

  4. Talla els alvocats: Pela els alvocats i talla'ls, amb cura que no es desfacin, en trossets petits.

  5. Amaneix l'alvocat amb llimona i oli: Posa l'alvocat en un bol i aliá amb el suc de llimona i amb un rajolí d'oli. Afegeix sal al gust i mescla amb una cullera. La llimona evitarà que l'alvocat s'oxidi i es torni fosc. Si prefereixes pots usar suc de llima.

  6. Fes una capa d'alvocat: Posa una capa d'alvocat en un cèrcol d'emplatar amb un plat sota. Pressiona amb la cullera perquè quedi ferma i no te de problemes en desemmotllar.

  7. Segueix amb la tonyina: Feix una segona capa generosa de tonyina. Pressiona de nou amb la cullera i neta el plat amb paper absorbent si hi ha restes de líquids. Amb molta cura lleva el cèrcol d'emplatar.

  8. Decora amb sèsam i germinats: Repeteix el procés fins a acabar la tonyina i l'alvocat. Decora amb les llavors de sèsam i els germinats. Serveix amb unes torrades de xapata.