#

POP A LA GALLEGA

Tradició en cada mossegada

El pop a la gallega és una recepta clàssica que captura l'essència de la cuina tradicional gallega. Amb el seu pop tendre, generosament condimentat amb oli d'oliva verge, pebre vermell i un toc de sal gruixuda, aquest plat senzill però exquisit és un homenatge als sabors autèntics del mar. Perfecte per compartir en una taula plena de bons amics, cada mossegada és un viatge als pobles costaners de Galícia, on la gastronomia i la cultura es troben.

  • 1 pop fresc (aproximadament 1 kg)

  • 2-3 patates mitjanes

  • Sal gruixuda al gust

  • Pebre dolç

  • Oli d'oliva verge extra

INSTRUCCIONS
  1. Neteja el pop, retirant qualsevol resta de vísceres i assegurant-te que estigui ben rentat.

  2. En una olla gran, bull aigua amb sal gruixuda. Quan l'aigua bulli, submergeix el pop tres vegades, sostenint-lo per la capçada, perquè els tentacles s'enrotllin.

  3. Després de la tercera vegada, submergeix completament el pop i cuina a foc mitjà durant aproximadament 40-50 minuts o fins que estigui tou. Pots punxar-lo amb una forquilla per comprovar la textura.

  4. Mentre es cou el pop, pela les patates i talla-les en rodanxes d'uns 0,5 cm de gruix. Cuina les patates en aigua amb sal fins que estiguin tendres.

  5. Quan el pop estigui llest, escorre'l i talla'l en rodanxes.

  6. En un plat gran, posa les rodanxes de patata I col·loca sobre elles les rodanxes de pop.

  7. Escampa sal gruixuda, i pebre dolç per damunt del pop i ruixa'l amb oli d'oliva verge extra.