PASTÍS DE SARDINES
Si voleu que els més petits de la casa s'animin a menjar sardines, el millor és aquest pastís de sardines.
Un pastís de sardines és perfecte per a qualsevol època de l´any i sempre queda bé. És molt fàcil d'elaborar i és un plat molt complet i nutritiu, que fins i tot als nens els agrada. És una manera ideal per menjar tant verdures com peix, i amb unes làmines de pasta de full s'evita haver de preparar masses enutjoses. De tota manera, aquest pastís és ideal. La massa de pasta de full es pot elaborar a casa, de forma artesanal, però és una mica laboriosa de fer. Sempre és millor opció adquirir-la ja feta.
6 sardines grans, fresques i netes
Pasta de full en lamines
3 tomàquets tipus pera tallats en lamines
2 cullerades soperes de sofregit de tomàquet
Oli d'oliva verge
Herbes provençals
Sal i pebre molt
Preescalfem el forn a 200 graus, posició a dalt i a baix.
Fem un cercle amb les làmines de massa de pasta de full de la grandària de les sardines i posem dues cullerades soperes de sofregit de tomàquet el qual ho escamparem bé.
Tallem els tomàquets molt fins i els anem posant d'en manera vento en la pasta de full.
Fiquem la massa en el forn durant 20 minuts perquè es cogui tot bé.
Mentrestant, netegem bé les sardines i les dividim en lloms.
Traiem la pasta de full del forn, salpebrem els tomàquets i escampem una mica de les herbes provençals i afegim les sardines també en forma de ventall. (En el cas que les sardines sobresurtin no us preocupeu perquè encongiran).