#

PASTÍS DE SARDINES

Si voleu que els més petits de la casa s'animin a menjar sardines, el millor és aquest pastís de sardines.

Un pastís de sardines és perfecte per a qualsevol època de l´any i sempre queda bé. És molt fàcil d'elaborar i és un plat molt complet i nutritiu, que fins i tot als nens els agrada. És una manera ideal per menjar tant verdures com peix, i amb unes làmines de pasta de full s'evita haver de preparar masses enutjoses. De tota manera, aquest pastís és ideal. La massa de pasta de full es pot elaborar a casa, de forma artesanal, però és una mica laboriosa de fer. Sempre és millor opció adquirir-la ja feta.

INGREDIENTS (2 persones)
  • 6 sardines grans, fresques i netes

  • Pasta de full en lamines

  • 3 tomàquets tipus pera tallats en lamines

  • 2 cullerades soperes de sofregit de tomàquet

  • Oli d'oliva verge

  • Herbes provençals

  • Sal i pebre molt

PREPARACIÓ
  1. Preescalfem el forn a 200 graus, posició a dalt i a baix.

  2. Fem un cercle amb les làmines de massa de pasta de full de la grandària de les sardines i posem dues cullerades soperes de sofregit de tomàquet el qual ho escamparem bé.

  3. Tallem els tomàquets molt fins i els anem posant d'en manera vento en la pasta de full.

  4. Fiquem la massa en el forn durant 20 minuts perquè es cogui tot bé.

  5. Mentrestant, netegem bé les sardines i les dividim en lloms.

  6. Traiem la pasta de full del forn, salpebrem els tomàquets i escampem una mica de les herbes provençals i afegim les sardines també en forma de ventall. (En el cas que les sardines sobresurtin no us preocupeu perquè encongiran).