#

CALAMARS A LA ROMANA

Una explosió de sabor i textura: Calamars a la romana cruixents i daurats.

Calamars a la romana és una deliciosa i cruixent preparació molt popular a moltes regions costaneres. Aquesta recepta et guiarà a través dels passos per preparar aquest plat irresistible per a 4 persones.

INGREDIENTS
  • 500 grams de calamars frescos o congelats, netejats i tallats en tires o anelles.

  • 1 1/2 tasses de farina d'arròs (o farina comuna si prefereixes).

  • 1 tassa de farina de blat.

  • 2 ous.

  • 1/2 tassa de llet.

  • 1 culleradeta de llevat en pols.

  • 1 culleradeta de sal.

  • 1/2 culleradeta de pebre negre.

  • Oli per fregir.

  • Llimona (opcional, per acompanyar).

PREPARACIÓ
  1. Comença escalfant l'oli per fregir en una cassola profunda o una fregidora a una temperatura d'uns 180-190 graus Celsius. Assegura't que l'oli estigui ben calent abans de començar a fregir els calamars.

  2. Mentre s'escalfa l'oli, pots preparar la massa. En un bol, barreja la farina d'arros (o farina comuna), la farina de blat, el llevat en pols, la sal i el pebre negre.

  3. En un altre bol, bateu els ous i afegeix la llet. Barreja bé fins que estigui tot ben combinat.

  4. A poc a poc, afegeix la barreja d'ous i llet a la barreja de farina. Remena bé fins que obtinguis una massa suau i homogènia.

  5. Un cop l'oli estigui prou calent, arrossega les tires o anelles de calamar a través de la massa per assegurar-te que estiguin totalment recobertes.

  6. Fregiu els calamars en petites quantitats per evitar que l'oli es refredi massa ràpidament. Quan estiguin daurats i cruixents (uns 2-3 minuts), traieu-los de l'oli i col·loqueu-los en una tovallola de paper per drenar l'excés d'oli.

  7. Repeteix aquest procés fins que tots els calamars estiguin fregits.

  8. Serveix els calamars a la romana immediatament, acompanyats de llimona tallada en tires per al seu gust. Gaudeix del teu deliciós plat de calamars a la romana com a aperitiu o com a plat principal!

Recorda tenir precaució en manipular l'oli calent i assegura't de disposar d'un recipient segur per abocar l'oli utilitzat una vegada que hagis acabat de cuinar.