BACALLÀ SKREI A LA GRAELLA AMB SALSA DE PEBROTS ROSTITS I PURÉ DE PATATES
Una recepta senzilla i lleugera.
Aquest plat és una deliciosa manera de gaudir el sabor únic i la textura ferma del bacallà Skrei. Esperem que et sigui útil i que puguis sorprendre als teus familiars i/o amics.
4 lloms de bacallà Skrei fresc
4 patates grans
2 grans d'all picats
1/4 tassa d'oli d'oliva
Sal i pebre al gust
Preescalfem la graella a foc mitjà-alt.
Rostim els pebrots directament a la flama de la graella fins que estiguin ben daurats i tendres. Un cop rostits, posem-los en un bol i cobrim amb paper film durant uns minuts perquè suïn i es puguin pelar amb facilitat.
Mentrestant, pelem i tallem les patates en talls petits i cuinem-les en aigua bullint amb sal fins que estiguin suaus. Escorrem l'aigua i fem un puré amb les patates cuites, afegint-hi una mica de llet i mantega per donar-los-hi sabor i consistència.
Pelem els pebrots rostits i tallem-los a trossos petits. En una paella, escalfem l'oli d'oliva a foc mitjà i hi afegim l'all picat i els pebrots rostits. Cuinem-ho durant uns minuts fins que els ingredients s'integrin bé i la salsa s'espesseixi. Condimentem amb sal i pebre al gust.
Assaonem els lloms de bacallà Skrei amb sal i pebre al gust i col·loquem-los a la graella calenta. Cuinem-los uns minuts per cada costat fins que estiguin daurats i al punt.
En un plat pla, servim una porció del puré de patates i col·loquem el llom de bacallà Skrei. Afegim-hi una cullerada o dues de la salsa de pebrots.
Decorem amb algunes herbes fresques. Cal servir-ho calent.