POKE BOWL DE SALMÓ
L'amanida hawaiana saludable i saborosa.
Cada cop és més comú consumir plats amb peix cru, i és que no es tracta només del famós sushi i totes les seves varietats sinó que els tàrtars estan a l'ordre del dia i el seu èxit rau en què són ràpides d'elaborar i amb uns senzills amaniments el peix queda espectacular i fins i tot deixa de semblar que és cru i resulta un mos exquisit.
- 250 g d'arròs rodó tipus bomba o especial per a sushi 
- 280 g de salmó fresc o congelat 
- 1 pastanaga 
- 1 mango 
- 1⁄2 alvocat 
- 1⁄2 cogombre 
- 1⁄4 ceba vermella 
- Tomàquets xerri 
- Brots tendres (batàvia verda i vermella, espinacs i ruca) 
- Salsa de soja o tamari (soja sense gluten) 
- Oli de sèsam o de gira-sol 
- Vinagre d'arròs 
- Gingebre fresc 
- Llavors de xia i sèsam blanc 
- En primer lloc, preparem l'arròs perquè el necessitarem més endavant ja fred i llest. Una vegada tinguem l'arròs preparat, el reservem en el frigorífic tapat amb film transparent fins al seu ús. 
- Ara és el torn del salmó, si optes pel salmó fresc, serà necessari congelar-lo tal qual amb la seva pell i tot, un mínim de 72 hores, per a prevenir el anisakis, ja que ho consumirem cru. Si és congelat, ja ho podràs consumir en el moment, una vegada descongelat. 
- Quan tinguem el salmó descongelat, i transcorregudes les 72 hores, retirem la pell i possibles espines, i tallem en daus d'1 cm aprox. 
- Col·loquem els daus de salmó en un bol, i afegim una mica de gingebre fresc ratllat (al gust), 3 culleradetes d'oli de sèsam o gira-sol, 4 culleradetes de salsa de soia, 2 culleradetes de vinagre d'arròs i una mica de mescla de llavors de xia i sèsam. Barregem bé, tapem amb film transparent i deixem macerar en el frigorífic uns 15-20 minuts. 
- A continuació, tirem en aigua freda els brots tendres per a rentar-los i escorrem. 
- Rentem en aigua freda el cogombre i els cherrys. Tallem en rodanxes el cogombre amb la seva pell. Els cherrys els tallarem per la meitat. 
- Pelem i tallem en juliana o rodanxes la pastanaga. 
- Pelem la ceba vermella i piquem en juliana a ganivet. 
- Pelem el mango, retirem l'os i tallem la polpa en daus d'1 cm aprox. 
- Retirem la polpa del mig alvocat i el tallem en tires al llarg. L'alvocat s'oxida molt ràpid, si trigaràs a utilitzar-lo, guarda'l amb el seu os o ruixa'l amb suc de llimona o llima. 
- Ara és el moment de preparar la salsa: barregem 4 o 5 culleradetes de salsa de soia, 2 culleradetes de vinagre d'arròs, 3-4 culleradetes d'oli de sèsam, 1/2 culleradetes de gingebre fresc ratllat i una mica de llavors de xia i sèsam. La quantitat és orientativa, ja que pots tirar-li més o menys de cada ingredient segons la teva preferència i com vulguis de potent la salsa. Batem bé fins a aconseguir una salsa lligada. 
- Una vegada llestos tots els ingredients, ja només ens queda emplatar. En un bowl amb fons, afegim primer l'arròs com a base, i damunt anem col·locant la resta d'ingredients, de manera que quedi harmoniós i amb contrast de colors. La salsa la servim apart. 
 
              