#

PER SANT JOAN, MARISC!

Un banquet de delícies per a celebrar la revetlla amb tota l'essència i frescor de la mar.

Entra en l'esperit festiu de Sant Joan amb una mariscada inoblidable, plena de sabors del mar que et faran somiar amb les platges més paradisíaques. Si vols sorprendre els teus convidats amb una festa gastronòmica de primera classe, et compartim alguns consells perquè la teva mariscada sigui un èxit rotund.

Primer de tot, tria els millors productes frescos de les Botigues Garoina. Les gambes són un clàssic inigualable, així que assegura't de tenir una bona quantitat d'aquestes delicadeses al punt per al teu àpat. A més, ofereix una varietat de musclos, ostres, calamars, cloïsses, llamàntol, navalles...

Per donar un toc de distinció, pots preparar diverses salses i adobs per acompanyar els mariscs. Una salsa de cítrics o una salsa de mantega d'all i herbes poden realçar encara més els sabors naturals dels productes marins. A més, recorda disposar de pa (a les botigues tens pa congelat d'una qualitat extraordinària) fresc per acompanyar i remullar en les delicioses salses.

La tradició de celebrar la revetlla de Sant Joan es remunta als temps antics, quan les civilitzacions celebraven el solstici d'estiu com un moment màgic de renovació i canvi. Les fogueres s'encenien per atraure la bona sort i espantar els mals esperits. La nit es convertia en un espectacle de llum i foc, ple de ritus i tradicions.
Avui en dia, la revetlla de Sant Joan és una festa plena d'alegria i diversió. La nit del 23 de juny, les platges i les poblacions s'omplen de gom a gom de persones que celebren amb fogueres, petards i música. És un moment per reunir-se amb família i amics, per brindar, ballar i gaudir de la companyia.

Prepara la teva mariscada amb tot l'amor i la passió que caracteritza aquesta festa. Disposa la taula amb elegància i prepara un ambient acollidor perquè els teus convidats es sentin còmodes i envoltats de l'esperit de Sant Joan.

Recorda que el secret d'una bona mariscada no només rau en els ingredients, sinó també en compartir moments especials amb les persones que més estimes. Celebra aquesta nit màgica, crea records i comparteix somriures i riures amb els teus ser estimats.

Bon Sant Joan, que aquesta festa sigui un autèntic festival de sabors i felicitat!


        PREPARAR UNA AUTÈNTICA MARISCADA PER A LA REVETLLA DE SANT JOAN 
        Preparar una mariscada és tot un plaer gastronòmic. Aquí tens una guia senzilla per a cuinar els teus mariscs destacats, incloent ostres, navalles i cloïsses:
         


        Ostres: Assegura't de tenir ostres fresques i netes. Amb un ganivet d'ostres adequat, obre les ostres amb cura. Serveix-les en una safata amb una mica de gel per mantenir-les fresques i preserva el seu sabor únic. Acompanya les ostres amb una mica de llimona o salsa mignonette (vinagreta amb vinagre, pebre i ceba picada) per realçar els seus sabors.

        Navalles: Abans de cuinar les navalles, assegura't que estiguin ben netes. En una paella gran, salta les navalles amb una mica d'oli d'oliva calent fins que es tornin tendres i agafin el seu sabor característic. Si ho prefereixes, pots preparar-les a la graella o al forn. Serveix les navalles amb una mica de salsa allioli per acompanyar-les.

        Cloïsses: Neteja bé les cloïsses sota l'aixeta per eliminar la sorra i els residus. En una olla gran, posa a bullir una mica d'aigua amb una mica de vi blanc i herbes aromàtiques com el julivert o el fonoll.
        Afegeix les cloïsses a l'olla i cobreix-les amb una tapa. Cuida que l'aigua no les sobrepassi. Deixa bullir les cloïsses durant uns 5-7 minuts fins que s'obrin. Descarta aquelles que no ho facin.
        Serveix les cloïsses amb una mica de mantega picada amb julivert o una salsa de tomàquet.

        Acompanyaments i presentació: A més dels mariscs, pots oferir acompanyaments com pa fresc, mantega, oli d'oliva i all per a mullar. Presenta els mariscs en una safata gran al centre de la taula perquè tots puguin servir-se còmodament. No oblidis posar a disposició coberts per descascarar les gambes i les navalles, així com tovalloletes humides per netejar-se les mans.



        Cava brut: El cava brut és una elecció clàssica i elegants per acompanyar els mariscs. El seu perfil sec i refrescant harmonitzarà amb les notes salades del marisc. Assegura't de seleccionar un cava brut de qualitat amb una bona efervescència i un equilibri perfecte entre acidesa i dolçor.

        Cava rosat: Si busques una opció més viva i festiva, el cava rosat és una excel·lent elecció.
        El seu color rosat intens i els seus aromes afrutats combinen a la perfecció amb els mariscs.
        Prova un cava rosat brut, que és sec i refrescant, o un cava rosat semisec si prefereixes una opció lleugerament més dolça.

        Vi Albariño: L'Albariño és un vi blanc de Galícia, Espanya, conegut per la seva frescor i aromes fruïtats. Els seus sabors cítrics i herbacis complementen els mariscs de manera excepcional. Busca un Albariño sec, amb una bona acidesa i una estructura equilibrada.

        Informació legal sobre les begudes alcohòliques: Recorda que la venda i el consum de begudes alcohòliques estan subjectes a la legislació i a les restriccions establertes. A Espanya, l'edat legal per comprar i consumir begudes alcohòliques és de 18 anys. Aquesta és l'edat mínima requerida per a l'adquisició i el consum de begudes alcohòliques amb un contingut alcohòlic inferior al 20%. No obstant això, l'edat mínima per a l'adquisició i el consum de begudes alcohòliques amb un contingut alcohòlic superior al 20% és de 18 anys. És important recordar que és responsabilitat de cada individu complir amb la legislació i consumir alcohol de manera responsable.

        Durant la celebració de Sant Joan, recorda beure amb moderació i fomentar un ambient segur i responsable. Vetlla perquè tothom pugui gaudir de la festa de manera sana i respectuosa.