#

PAELLA MARINERA AMB ORADA I MARISC

Una simfonia de sabors mediterranis per a tota la família.

Aquesta recepta captura l'essència dels plats tradicionals, oferint una explosió de gustos frescos i textures sucoses. La rassada d'orada, amb la seva carn delicada, es combina amb calamars, cloïsses, gambes i musclos saborosos, tot acompanyat de l'aroma subtil del safrà i la riquesa del vi blanc. Una delícia que transporta els sentits cap a la costa mediterrània en cada mossegada. Et donem els ingredients i la recepta per a quatre persones.

  • 300 g de rassada d'orada, netejada i trossejada

  • 200 g de calamars, tallats en rodanxes

  • 200 g de cloïsses, netejades

  • 200 g de musclos, netejats i desbarbats

  • 200 g de gambes pelades o no

  • 2 tasses de arròs bomba

  • 1 ceba gran, picada

  • 2 tomàquets madurs, pelats i triturats

  •  4 tasses de caldo de peix calent

  • 1 copa de vi blanc sec

  • 4 talls de pebrot vermell, tallat a tires

  • 4 tasses de fumet de peix (o aigua)

  • 4 grans d'all, picats

  • 1/2 culleradeta de pebre vermell dolç

  • 1 culleradeta de safrà

  • Oli d'oliva

  • Sal i pebre al gust

PREPARACIÓ
  1. En una paella, escalfa una mica d'oli d'oliva a foc mitjà. Sofregir la ceba picada fins que estigui tendra.

  2. Afegir els calamars i saltar-los durant uns minuts fins que estiguin ben fregits.

  3. Incorporar els tomàquets triturats, l'all picat, el pebre vermell i deixar-ho coure a foc baix fins que la salsa es redueixi i es concentri el sabor.

  4. Afegir l'arròs i remenar bé perquè s'impregni del sofregit.

  5. Regar amb la copa de vi blanc i deixar evaporar l'alcohol.

  6. Afegir el caldo de peix calent i el fumet de peix (o aigua) a la paella. Condimentar amb el safrà, el pebre vermell dolç, la sal i el pebre al gust.

  7. Quan l'arròs hagi absorbit gairebé tot el líquid, afegir les cloïsses, els musclos, les gambes i la rasada d'orada trossejada.

  8. Distribuir les tires de pebrot vermell per sobre i deixar-ho coure a foc mitjà durant uns 15-20 minuts fins que l'arròs estigui en el seu punt i els mariscs estiguin cuits.

  9. Retirar la paella del foc i deixar-la reposar uns minuts abans de servir. Serveix-ho directament des de la paella i gaudeix d'aquesta deliciosa recepta amb la teva família i amics.