ESPAGUETIS AMB SÍPIA, mUSCLOS I CLOÏSSES
Un festival de sabor.
Si vols donar un aire mariner a la pasta, prova aquests espaquetis “frutti di mare”. Porten sípia, musclos i cloïsses, i un deliciós toc de vi blanc.
250 grams d'espaguetis
1 sípia mitjana
450 grams de musclos nets
300 grams de cloïsses
2 tomàquets
2 grans d'all
1 ceba
1 gotet de vi blanc
Julivert picat
Oli d'oliva
Pebre negre mólt
Sal
Neteja el marisc deixa les cloïsses en remull amb aigua salada 30 minuts. Neteja la sépia i parteix-la en tires. Neteja també els tomàquets i talla'ls en daus. Pela i pica la ceba i l'all. Neteja els musclos i cou-los al vapor 4 minuts fins que s'obrin.
Prepara el sofregit ofega la ceba i l'all 5 minuts en una cassola amb un fons d'oli. Afegeix la sépia i cou 5 minuts. Aboca el vi i deixa evaporar 2 minuts. Afegeix els tomàquets, empolvora amb julivert i cou 5 minuts.
Cou la pasta incorpora les cloïsses escorregudes, tapa i cou 3 minuts fins que s'obrin. Salpimienta, afegeix els musclos i remou. Cou la pasta en aigua salada fins que estigui al dente. Escorre-la i afegeix-la a la cassola. Ofega tot 1 minut i serveix.
Per a donar a la pasta un sabor deliciós a mar, afegeix a l'aigua de cocció el brou de coure els musclos.
Pots preparar el plat amb un altre tipus de pasta com els macarrons, els tagliatelle o fins i tot utilitzar pasta negra a la sípia.
Utilitza la sépia de platja "bruta" té molt sabor que la sépia que ja ve neta i blanca.