#

ESPAGUETIS AMB SÍPIA, mUSCLOS I CLOÏSSES

Un festival de sabor.

Si vols donar un aire mariner a la pasta, prova aquests espaquetis “frutti di mare”. Porten sípia, musclos i cloïsses, i un deliciós toc de vi blanc.

INGREDIENTS
  • 250 grams d'espaguetis

  • 1 sípia mitjana

  • 450 grams de musclos nets

  • 300 grams de cloïsses

  • 2 tomàquets

  • 2 grans d'all

  • 1 ceba

  • 1 gotet de vi blanc

  • Julivert picat

  • Oli d'oliva

  • Pebre negre mólt

  • Sal

  1. Neteja el marisc deixa les cloïsses en remull amb aigua salada 30 minuts. Neteja la sépia i parteix-la en tires. Neteja també els tomàquets i talla'ls en daus. Pela i pica la ceba i l'all. Neteja els musclos i cou-los al vapor 4 minuts fins que s'obrin.

  2. Prepara el sofregit ofega la ceba i l'all 5 minuts en una cassola amb un fons d'oli. Afegeix la sépia i cou 5 minuts. Aboca el vi i deixa evaporar 2 minuts. Afegeix els tomàquets, empolvora amb julivert i cou 5 minuts.

  3. Cou la pasta incorpora les cloïsses escorregudes, tapa i cou 3 minuts fins que s'obrin. Salpimienta, afegeix els musclos i remou. Cou la pasta en aigua salada fins que estigui al dente. Escorre-la i afegeix-la a la cassola. Ofega tot 1 minut i serveix.

  • Per a donar a la pasta un sabor deliciós a mar, afegeix a l'aigua de cocció el brou de coure els musclos.

  • Pots preparar el plat amb un altre tipus de pasta com els macarrons, els tagliatelle o fins i tot utilitzar pasta negra a la sípia.

  • Utilitza la sépia de platja "bruta" té molt sabor que la sépia que ja ve neta i blanca.