PAELLA MARINERA AMB ORADA I MARISC
Una simfonia de sabors mediterranis per a tota la família.
Aquesta recepta captura l'essència dels plats tradicionals, oferint una explosió de gustos frescos i textures sucoses. La rassada d'orada, amb la seva carn delicada, es combina amb calamars, cloïsses, gambes i musclos saborosos, tot acompanyat de l'aroma subtil del safrà i la riquesa del vi blanc. Una delícia que transporta els sentits cap a la costa mediterrània en cada mossegada. Et donem els ingredients i la recepta per a quatre persones.
300 g de rassada d'orada, netejada i trossejada
200 g de calamars, tallats en rodanxes
200 g de cloïsses, netejades
200 g de musclos, netejats i desbarbats
200 g de gambes pelades o no
2 tasses de arròs bomba
1 ceba gran, picada
2 tomàquets madurs, pelats i triturats
4 tasses de caldo de peix calent
1 copa de vi blanc sec
4 talls de pebrot vermell, tallat a tires
4 tasses de fumet de peix (o aigua)
4 grans d'all, picats
1/2 culleradeta de pebre vermell dolç
1 culleradeta de safrà
Oli d'oliva
Sal i pebre al gust
En una paella, escalfa una mica d'oli d'oliva a foc mitjà. Sofregir la ceba picada fins que estigui tendra.
Afegir els calamars i saltar-los durant uns minuts fins que estiguin ben fregits.
Incorporar els tomàquets triturats, l'all picat, el pebre vermell i deixar-ho coure a foc baix fins que la salsa es redueixi i es concentri el sabor.
Afegir l'arròs i remenar bé perquè s'impregni del sofregit.
Regar amb la copa de vi blanc i deixar evaporar l'alcohol.
Afegir el caldo de peix calent i el fumet de peix (o aigua) a la paella. Condimentar amb el safrà, el pebre vermell dolç, la sal i el pebre al gust.
Quan l'arròs hagi absorbit gairebé tot el líquid, afegir les cloïsses, els musclos, les gambes i la rasada d'orada trossejada.
Distribuir les tires de pebrot vermell per sobre i deixar-ho coure a foc mitjà durant uns 15-20 minuts fins que l'arròs estigui en el seu punt i els mariscs estiguin cuits.
Retirar la paella del foc i deixar-la reposar uns minuts abans de servir. Serveix-ho directament des de la paella i gaudeix d'aquesta deliciosa recepta amb la teva família i amics.