ESPAGUETIS AMB SÍPIA, mUSCLOS I CLOÏSSES
Un festival de sabor.
Si vols donar un aire mariner a la pasta, prova aquests espaquetis “frutti di mare”. Porten sípia, musclos i cloïsses, i un deliciós toc de vi blanc.
- 250 grams d'espaguetis 
- 1 sípia mitjana 
- 450 grams de musclos nets 
- 300 grams de cloïsses 
- 2 tomàquets 
- 2 grans d'all 
- 1 ceba 
- 1 gotet de vi blanc 
- Julivert picat 
- Oli d'oliva 
- Pebre negre mólt 
- Sal 
- Neteja el marisc deixa les cloïsses en remull amb aigua salada 30 minuts. Neteja la sépia i parteix-la en tires. Neteja també els tomàquets i talla'ls en daus. Pela i pica la ceba i l'all. Neteja els musclos i cou-los al vapor 4 minuts fins que s'obrin. 
- Prepara el sofregit ofega la ceba i l'all 5 minuts en una cassola amb un fons d'oli. Afegeix la sépia i cou 5 minuts. Aboca el vi i deixa evaporar 2 minuts. Afegeix els tomàquets, empolvora amb julivert i cou 5 minuts. 
- Cou la pasta incorpora les cloïsses escorregudes, tapa i cou 3 minuts fins que s'obrin. Salpimienta, afegeix els musclos i remou. Cou la pasta en aigua salada fins que estigui al dente. Escorre-la i afegeix-la a la cassola. Ofega tot 1 minut i serveix. 
- Per a donar a la pasta un sabor deliciós a mar, afegeix a l'aigua de cocció el brou de coure els musclos. 
- Pots preparar el plat amb un altre tipus de pasta com els macarrons, els tagliatelle o fins i tot utilitzar pasta negra a la sípia. 
- Utilitza la sépia de platja "bruta" té molt sabor que la sépia que ja ve neta i blanca. 
 
              