CALAMARS A LA ROMANA
Una explosió de sabor i textura: Calamars a la romana cruixents i daurats.
Calamars a la romana és una deliciosa i cruixent preparació molt popular a moltes regions costaneres. Aquesta recepta et guiarà a través dels passos per preparar aquest plat irresistible per a 4 persones.
500 grams de calamars frescos o congelats, netejats i tallats en tires o anelles.
1 1/2 tasses de farina d'arròs (o farina comuna si prefereixes).
1 tassa de farina de blat.
2 ous.
1/2 tassa de llet.
1 culleradeta de llevat en pols.
1 culleradeta de sal.
1/2 culleradeta de pebre negre.
Oli per fregir.
Llimona (opcional, per acompanyar).
Comença escalfant l'oli per fregir en una cassola profunda o una fregidora a una temperatura d'uns 180-190 graus Celsius. Assegura't que l'oli estigui ben calent abans de començar a fregir els calamars.
Mentre s'escalfa l'oli, pots preparar la massa. En un bol, barreja la farina d'arros (o farina comuna), la farina de blat, el llevat en pols, la sal i el pebre negre.
En un altre bol, bateu els ous i afegeix la llet. Barreja bé fins que estigui tot ben combinat.
A poc a poc, afegeix la barreja d'ous i llet a la barreja de farina. Remena bé fins que obtinguis una massa suau i homogènia.
Un cop l'oli estigui prou calent, arrossega les tires o anelles de calamar a través de la massa per assegurar-te que estiguin totalment recobertes.
Fregiu els calamars en petites quantitats per evitar que l'oli es refredi massa ràpidament. Quan estiguin daurats i cruixents (uns 2-3 minuts), traieu-los de l'oli i col·loqueu-los en una tovallola de paper per drenar l'excés d'oli.
Repeteix aquest procés fins que tots els calamars estiguin fregits.
Serveix els calamars a la romana immediatament, acompanyats de llimona tallada en tires per al seu gust. Gaudeix del teu deliciós plat de calamars a la romana com a aperitiu o com a plat principal!
Recorda tenir precaució en manipular l'oli calent i assegura't de disposar d'un recipient segur per abocar l'oli utilitzat una vegada que hagis acabat de cuinar.