SEITÓ EN VINAGRE
Ideal per aperitius i tapes: pensat per acompanyar i degustar!
El seitó és ric en àcids grassos omega-3, essencials per a la salut cardiovascular i cerebral. Nutricionalment, destaca per la seva baixa aportació calòrica i alt contingut en proteïnes, fent-lo ideal per a dietes equilibrades i saludables. A més, aporta importants quantitats de vitamines del grup B, potassis, i seleni, nutrients que suporten el metabolisme energètic i la funció immunitària.
400 grams de seitó fresc
Sal
Vinagre de vi blanc o vinagre de poma (1/2 litre)
All i julivert picat
Oli d'oliva
1.0. Netejar el seitó i treure-li el cap i la tripa 1.1. Amb els dits pols i índex de la mà dreta (pels dretans), subjectar el peix 1.2. Resseguir l'espina amb la mà dreta per separar la carn 1.3. Fer que quedin dos filets units per la cua 1.4. Tallem l'espina arran de cua 1.5. Rentar molt bé els filets fins que l'aigua surti neta, ja que el peix ha de quedar descolorit 2.0. Posar els filets dins d'un recipient, un al costat de l'altre 3.0. Salar-los 4.0. Cobrir-los amb vinagre blanc 5.0. Repetir les capes fins a acabar amb seitó, sal i vinagre 6.0. Tapar el recipient i guardar a la nevera 7.0. Deixar marinar d'un dia per l'altre.