EL SOPAR DE NADAL
Un banquet de tradició i sabors de la mar exquisits.
Celebra les festes amb autenticitat i els millors productes de la mar. Aprofita una decoració càlida i tradicional mentre degustes plats únics, des de suquets de peix amb cloïsses fins a cigrons amb gambes i allioli de carxofa. Gaudeix d'una festa autèntica i inoblidable, plena de tradició i delícies del marines.
Idees per a la decoració:
Taula amb estovalles de lli i boies: Cobreix la taula amb tovalloles de lli que aportin un toc rústic i posa petites boies al voltant com a detall nadalenc.
Centres de taula amb pins i figures de caganer: Utilitza petites branques de pins amb petites figuretes de caganer com a centres de taula. És una tradició catalana que aportarà un toc autèntic.
Adorns del caga tió: Afegeix petits adorns del Caga Tió com a detalls a les cadires o a la taula. És una manera d'incloure elements festius i tradicionals.
Calendari de l’Advent: Crea el teu calendari de l'Advent amb figures típiques com els Pastorets o les Manetes, acompanyades d'un missatge o dolç català per cada dia.
Llums càlides i canelobres: Crea una atmosfera acollidora amb llums càlids i canelobres al mig de la taula. Afegirà una il·luminació suau i festiva.
Algunes idees de plats per al teu sopar de Nadal
Suquet de peix amb cloïsses: Un suquet ric i intens amb peix fresc i cloïsses. La sopa està infusionada amb sabors mediterranis com all, julivert i panses.
Llagostins amb romesco: Llagostins a la graella amb una salsa romesco clàssica catalana, feta amb ametlles, tomàquet i pebrot vermell.
Calamars a la bruta: Calamars saltats amb alls tendres i pebrots vermells, tot condimentat amb un toc d'allioli.
Ostresgratinades: Ostres fresques gratinades amb una barreja de pa ratllat, julivert i mantega. Un aperitiu elegant i deliciós.
Gambesa la planxaamb picada de pinyons: Gambes fresques a la planxa acompanyades d'una picada catalana feta amb pinyons, all i julivert.
Sepionets amb ceba i tomàquet: Sepionets tendres cuinats amb una sofregit de ceba i tomàquet, tot regat amb vi blanc.
Navalles amb salsa de carxofa i allioli: Navalles a la graella amb una salsa sedosa de carxofa i allioli català. Un plat sorprenent i ric.
Llenguado farcit de marisc: Omple el llenguado amb una barreja de marisc fresc com gambes i cloïsses. Afegeix herbes fresques com el julivert i la tòfona per a un sabor encara més intens.
Púding de peix i marisc: Atreveix-te amb aquesta opció original que combina diversos tipus de peix i mariscs en un deliciós púding a l'estil mariner. Una sorpresa que encantarà als teus comensals!
Sopa de peix amb tòfona: Una deliciosa sopa amb peix fresc i un toc especial de tòfona per començar la festa amb classe.
Gambes amb salsa de mango i coco: Un plat exòtic i refrescant que captivarà tots els sentits.
Com cuinar alguns mariscs?
Gambes a la planxa: Escalfa una paella amb una mica d'oli d'oliva. Afegix les gambes i cuina-les a la planxa durant uns 2-3 minuts per cada costat fins que estiguin ben cuites. Condimenta amb sal, pebre i opcionalment amb all i julivert.
Llagostins a la graella: Marca els llagostins pel mig amb un ganivet. Cuina'ls a la graella amb oli d'oliva, sal i pebre durant uns 4-5 minuts per costat fins que la carn estigui opaca.
Cloïssesal vapor: Posiciona les cloïsses en una olla amb aigua bullent. Cuina-les al vapor durant 5-7 minuts o fins que es vagin obrint. Les cloïsses obertes estan llestes per menjar.