RISOTTO DE MARISC I TOMÀQUET CHERRY
Viatge culinari al mar: Un Risotto exquisit amb marisc.
Aquest risotto de marisc i tomàquet cherry és perfecte per a una nit especial o una celebració gastronòmica nadalenca. Bon profit!
2 tasses d'arròs extra
500 g de mescla de marisc (gambes, calamars, musclos)
1 ceba, picada
2 grans d'all, picats
1/2 tassa de vi blanc sec
4 tasses de brou de peix o brou de verdures
1/2 tassa de tomàquet cherry tallat per la meitat
1/2 tassa de tomàquet triturat
1/2 tassa de formatge parmesà ratllat
1/4 tassa de mantega
2 cullerades d'oli d'oliva extra verge
Sal i pebre al gust
Julivert fresc per a decorar
Prepara del brou: Escalfa el brou en una cassola a foc mitjà. Mantingues-lo calent durant tot el procés de cocció.
Cuina el marisc: En una paella gran, escalfa una cullerada d'oli d'oliva. Sofregeix la ceba i l'all fins que estiguin tendres. Afegeix el marisc i cuina-ho fins que estigui ben cuit. Retira el marisc de la paella i reserva'l.
Cuina l'arròs: En la mateixa paella, afegeix l'arròs extra i sofregeix-lo durant uns 2 minuts fins que estigui lleugerament transparent. Afegeix el vi blanc i cuina-ho fins que s'hagi evaporat.
Afegeix el tomàquet i el marisc: Incorpora el tomàquet triturat, els tomàquets cherry tallats per la meitat i el marisc que havies reservat. Remena bé per distribuir els sabors i escalfa-ho tot.
Afegeixi el brou: Comença a afegir el brou calent una cullerada cada vegada, remenant constantment fins que l'arròs l'absorbeixi. Continua aquest procés fins que l'arròs estigui cuit i tingui una textura cremosa.
Finalitza-ho: Afegeix el formatge parmesà i la mantega. Remena fins que el formatge es fongui i la mantega es barregi bé en el risotto. Prova i ajusta la saó i pebre segons el teu gust.
Serveix-ho i decora: Abans de servir, decora el risotto amb julivert fresc picat. Serveix calent i gaudeix d'aquest plat.