#


LLOBARRO A LA BRASA

Una recepta mediterrània plena de sabor i tradició.

El llobarro a la brasa és una recepta autèntica i saborosa que ressalta la frescor i la textura delicada d’aquest peix. Cuinat a la brasa, adquireix un toc fumat que realça el seu gust natural, mantenint la seva suculència i aportant un aroma irresistible. Acompanyat d’un puré de patates cremós o unes verdures a la planxa, aquest plat és una aposta segura per als amants de la cuina mediterrània. Perfecte per gaudir en bona companyia, cada mos es converteix en una experiència que evoca el millor del mar i del foc.

INGREDIENTS (4 persones)
  • 4 Llobarros Nets

  • 4 grams d'all, pelats tellats a lines 

  • 2 llimones, una per rodanxes i altre un suc

  • 2 patates mitjanes, pelades, tallades a daus

  • 50 ml de llet 

  • 30 grams de mantega

  • Oli d'oliva extra 

  • Sal i pebre al gust

  • Un munt d'herbes fresques com romaní, farigola o juliverts, picada

INSTRUCCIONS 
  1. Preparació del forn i graella: Preescalfeu la graella a temperatura mitjana-alta. Si utilitzeu una graella de carbó, assegureu-vos que les brases estiguin ben escalfades abans de començar. Si utilitzeu una graella elèctrica o de gas, col·loqueu-la a la temperatura indicada per a peixos.

  2. Preparar el llobarro: Rentar bé els llobarros sota aigua freda i eixugar-los amb paper de cuina. Feu un parell de talls diagonals a cada costat del peix per ajudar a que cuini uniformement. Salpebreu el peix a l'exterior i l'interior. Exprimeu una mica de llimona per sobre i unteu el peix amb una mica d'oli d'oliva per evitar que s'enganxi a la graella.

  3. Preparar el puré de patates: Peleu les patates i talleu-les en trossos de mida similar per assegurar una cocció uniforme. Coeu-les en aigua amb sal fins que estiguin tendres (uns 20 minuts). Un cop cuites, escorreu-les bé i aixafeu-les amb una forquilla o un aixafador de patates fins que tinguin una textura suau. Afegiu mantega, una mica de llet calenta i salpebreu al gust fins aconseguir un puré suau i cremós.

  4. Cuinar el llobarro a la brasa: Col·loqueu els llobarros a la graella calentada, a la part més calenta. Cuineu-los durant uns 4-5 minuts per cada costat, depenent de la mida del peix, fins que la carn estigui opaca i es desenganxi fàcilment amb una forquilla. Si cal, podeu posar una tapa a la graella per aconseguir una cocció més uniforme.

  5. Servir: Un cop cuits els llobarros, retireu-los de la graella i deixeu reposar uns minuts. Col·loqueu un llobarro a cada plat i acompanyeu-lo amb el puré de patates cremós al costat. Podeu afegir una mica de julivert fresc picat o unes rodanxes de llimona per decorar. Serviu immediatament, amb una mica d'oli d'oliva per sobre del puré per donar-li un toc final.