Xocolates i dolços
Per una banda, posarem a escalfar la nata dins un cassó. Tallarem la mantega a tros- sos i l’abocarem dins el cassó, amb la nata. Ho deixarem desfer fins que arrenqui el bull, remenant-ho de tant en tant. Per un altra banda, prepararem els dos rovells d’ous i descartarem les clares.
Mentre s’escalfa el cassó amb la nata i la mantega, deixarem preparada la cobertura de xocolata (dins un bol que pugui anar a la nevera), els rovells d’ou, el licor i un bate- dor. De seguida que bulli la nata, apagarem el foc.
A continuació, abocarem la nata bullent sobre la cobertura de xocolata i ho remenarem una mica. Notarem que la xocolata es fon amb molta facilitat, però amb el batedor ens hem d’assegurar que no quedin trossos de cobertura sense fondre’s.
Seguidament, hi abocarem els rovells d’ou, integrant-los amb la xocolata. També hi tirarem mig xarrup de brandi i ho barrejarem de nou, per tal que quedi tot ben integrat.
Ho deixarem reposar una estona a temperatura ambient, per tal que perdi escalfor. A continuació, ho taparem i ho reservarem a la nevera durant un parell d’hores aproxi- madament.
Passat aquest temps, ja podrem començar a fer les trufes. En primer lloc, prepara- rem una safata amb fideus de xocolata. En segon lloc, i amb l’ajuda d’una cullera de postres, anirem agafant petites quantitats de trufa i les dipositarem sobre els fideus. Finalment, un cop arrebossada, ja podrem donar-li una forma més rodona amb els palmells de la mà.
Mentre s’escalfa el cassó amb la nata i la mantega, deixarem preparada la cobertura de xocolata (dins un bol que pugui anar a la nevera), els rovells d’ou, el licor i un bate- dor. De seguida que bulli la nata, apagarem el foc.
A continuació, abocarem la nata bullent sobre la cobertura de xocolata i ho remenarem una mica. Notarem que la xocolata es fon amb molta facilitat, però amb el batedor ens hem d’assegurar que no quedin trossos de cobertura sense fondre’s.
Seguidament, hi abocarem els rovells d’ou, integrant-los amb la xocolata. També hi tirarem mig xarrup de brandi i ho barrejarem de nou, per tal que quedi tot ben integrat.
Ho deixarem reposar una estona a temperatura ambient, per tal que perdi escalfor. A continuació, ho taparem i ho reservarem a la nevera durant un parell d’hores aproxi- madament.
Passat aquest temps, ja podrem començar a fer les trufes. En primer lloc, prepara- rem una safata amb fideus de xocolata. En segon lloc, i amb l’ajuda d’una cullera de postres, anirem agafant petites quantitats de trufa i les dipositarem sobre els fideus. Finalment, un cop arrebossada, ja podrem donar-li una forma més rodona amb els palmells de la mà.
Posarem a bullir la llet amb les pells i la canyella, arrancarem el bull, traurem del foc i ho taparem uns 30 minuts.
Posarem en un bol els rovells i el sucre i ho remourem lleugerament. Afegirem la mai- cena i remenarem.
Seguidament, incorporarem la llet pel damunt dels ous mitjançant un colador.
Posarem tota la barreja en un cassó i la remenarem amb una fusta fins que es cogui. Ho deixarem refredar i ho colarem tot de nou.
Finalment, ho emplatarem i ho guardarem unes 24 hores.
Posarem en un bol els rovells i el sucre i ho remourem lleugerament. Afegirem la mai- cena i remenarem.
Seguidament, incorporarem la llet pel damunt dels ous mitjançant un colador.
Posarem tota la barreja en un cassó i la remenarem amb una fusta fins que es cogui. Ho deixarem refredar i ho colarem tot de nou.
Finalment, ho emplatarem i ho guardarem unes 24 hores.
Desfarem al microones la mantega amb la xocolata. Ho reservarem en un bol.
A continuació, batrem els ous i hi afegirem el sucre. Posteriorment, també hi incorpo- rarem la xocolata amb la mantega que teníem reservada i la farina amb les avellanes “mixades”.
Ho posarem tot en motlles, untats prèviament amb mantega i farina, i ho courem a 180oC durant 12 minuts.
A continuació, batrem els ous i hi afegirem el sucre. Posteriorment, també hi incorpo- rarem la xocolata amb la mantega que teníem reservada i la farina amb les avellanes “mixades”.
Ho posarem tot en motlles, untats prèviament amb mantega i farina, i ho courem a 180oC durant 12 minuts.
- 1 de 3
- Següent ››