Vinagres

  • Vinagres
    Vinagres Vinagres
+info
Fitxa normal

VINAGRES

El vinagre és un condiment líquid que s’obté per una fermentació que transforma l’alcohol d’un vi o d’una solució alcoholitzada en àcid acètic.
L’acetificació es produeix en contacte amb l’aire i dóna una millor qualitat de vinagre si el vi, negre o blanc, és un àcid suau i té una graduació entre 8ºC i 9ºC. Com més qualitat té un vi, més qualitat tindrà el vinagre.
Un bon vinagre ha de tenir un mínim del 6% d’àcid acètic i ha de ser més clar, transparent i incolor si es produeix d’un vi blanc; i més o menys rosat, si és de vi negre.
Els vinagres més consumits són els de vi, de cava, de nata o de mel, així com també els aromatitzats de diverses maneres o calorejats amb remolatxa o caramel.


VARIETATS DE VINAGRES:
- Vinagre de poma: de color rosat i sabor fort, està considerat el més saludable i és perfecte per tot tipus d’amanides, especialment les de fruites i aquelles amb poma com ingredient.

- Vinagre de vi blanc: és un dels vinagres clàssics més populars. Combina molt bé amb plats de peix i amb tot tipus d’amanides.

- Vinagre de vi negre: de sabor més suau, és perfecte per cuinar receptes de carn vermelles i de peix.

- Vinagre de Xerès: s’elabora amb el conegut vi de Xerès, amb notes a fusta i de color caoba fosc. El seu sabor característic combina perfectament amb enciams i llegums, i també amb carns vermelles.

- Vinagre balsàmic: té els seus orígens a Itàlia, i es produeix a partir del suc de raïm. És un vinagre extraordinari, de color fosc i lleugerament agredolç. El més conegut és l’acètic balsàmic di Mòdena. Madura fins a 12 anys en bótes de diferents fustes. Cal posar-ne poc per donar gust.

- Crema de vinagre balsàmic de Mòdena: el seu ingredient majoritari és el suc de raïm concentrat seguit del vinagre balsàmic de Mòdena. El fet que porti més concentració de suc de raïm que el vinagre balsàmic fa que sigui més dolç i també més calòric.

- Vinagre d’herbes: quan s’afegeixen herbes o espècies al gust a qualsevol dels tres primers vinagres, el de poma, el de vi blanc o el de vi negre.

I per últim, cal destacar també els de varietats de raïm com Cabernet Sauvignon, Chardonnay o Reisling.

ENCARREGA EL PEIX

Les nostres peixateres te'l deixaran net, tallat i a punt per endur-te'l a casa teva. Truca-les i estalvia't temps i cues!

garoina Sant Fruitós de Bages
................T. 93 873 74 81

garoina Santpedor
................T. 93 827 29 16

SUGGERIMENTS

Si vols contactar amb nosaltres ho pots fer enviant-nos un correu electrònic a garoina@garoina.cat.

Les dades que ens facilitis només les farem servir per donar-te resposta i en cap cas quedaran emmagatzemades al nostre sistema per ser utilitzades amb altres finalitats. També pots consultar les nostres Condicions d’ús i la nostra Política de Privacitat.