Vedella

  • Vedella
    Vedella Vedella
+info
Fitxa normal

VEDELLA

La carn de vedella és la més apreciada. Se sol considerar carn vermella degut al seu color vermellós i per la quantitat de sang que conté.

S'ha de mantenir amb el seu greix, ja que es conservarà millor i serà més tendra, sucosa i sobretot tindrà més gust. Així, les peces més meloses són les que tenen vetes de greix en el seu interior.

Existeixen notables diferències nutritives segons la part de la canal o l’edat de l'animal.

En una dieta sana i equilibrada, el consum moderat de carn vermella, ens aporta al  nostre organisme beneficis nutricionals interessants. És rica en proteïnes, alta en contingut en minerals com el ferro, el fòsfor i el zinc i, sobretot alta en vitamines del grup B com la tiamina, riboflavina, la niacina, B5, B6 i B12.

S’aconsella una ració de carn vermella a la setmana, sense superar els 200 grams.

Per a un millor resultat culinari, es recomana tallar la carn i filetejar-la en sentit transversal a la direcció de les fibres musculars. I si es cou a la brasa o a la planxa, s'aconsella salpebrar-la sempre al final, quan la carn ja estigui feta. Així conservarà millor el seu suc.
Fem les mandonguilles barrejant les carns amb l’ou i el pa remullat amb llet i escorregut. Afegim-hi una mica d’all i julivert, salpebrem i enfarinem. Fregim-les amb oli abundant, que quedin ben rosses, i reservem-les.
Fem un sofregit amb la ceba i, quan estigi ben daurada, incorporem-hi el tomàquet ratllat. Ho deixarem coure bé i hi abocarem el vi. Deixem evaporar els alcohols i possem-hi una mica de fumet. Afegim-hi ara les sípies tallades. Deixem-les coure una estona. Incorporem-hi les mandonguilles reservades i cobrim-ho tot amb el fumet.
Fem una picada en un morter amb l’all, la llesca de pa, les ametlles i la xocolata.
Afegim-hi el boquet i deixem-ho coure a foc lent fins que la sípia estigui ben tova. Afegim-hi la picada i deixem-ho coure un o dos minuts més.
Retirem el boquet i deixem-ho reposar uns minuts. Ja podem servir-ho amb l’arròs basmati o una parmentier de patata.

ENCARREGA EL PEIX

Les nostres peixateres te'l deixaran net, tallat i a punt per endur-te'l a casa teva. Truca-les i estalvia't temps i cues!

garoina Sant Fruitós de Bages
................T. 93 873 74 81

garoina Santpedor
................T. 93 827 29 16

SUGGERIMENTS

Si vols contactar amb nosaltres ho pots fer enviant-nos un correu electrònic a garoina@garoina.cat.

Les dades que ens facilitis només les farem servir per donar-te resposta i en cap cas quedaran emmagatzemades al nostre sistema per ser utilitzades amb altres finalitats. També pots consultar les nostres Condicions d’ús i la nostra Política de Privacitat.