Pollastre

  • Pollastre
    Pollastre Pollastre
+info
Fitxa normal

POLLASTRE

La carn de pollastre, considerada carn blanca, és la carn d'au més comuna del món. És molt fàcil de digerir i té un gran valor nutricional ja que aporta molt poc greix i, a la vegada, un mateix percentatge en proteïnes com la vedella.

Tal i com passa amb l'ànec i el gall dindi, la major part del greix es concentra a la seva pell, per la qual cosa, si es retira, la seva aportació calòrica és molt menor i més similar a la de les carns magres. 

Pel que fa a la cuina, la seva versatilitat és infinita: des de la més senzilla a la més sofisticada recepta, admetent tot tipus de guarnicions, verdures, herbes, aromàtiques, en escabetx o en adob.

Enrossirem el pollastre i la costella i ho reservarem.
En el mateix oli farem un sofregit amb la ceba, l’all i els pebrots tallats bens  ns.
Un cop estigui fet hi incorporarem la carxofa, els bolets, les mongetes o pèsols i la carn rostida. Ho deixarem un parell de minuts a foc viu i afegirem l’arròs per anacar-lo.
Ho mullarem amb el fumet i el brou i ho cuinarem 10 minuts.
Mentrestant, a part saltejarem les sipiones amb l’all i julivert. Seguidament, ho dispo- sarem pel damunt i ho cuinarem 5 minuts més.
Un cop fet l’arròs, el deixarem reposar 2 minuts.
Preparem la picada triturant tots els ingredients, menys la xocolata que la deixatarem amb el brou calent del pollastre.
En una cassola amb meitat d’oli i meitat llard, daurem el pollastre salpebrat, reservem. En el mateix oli fregim els escamarlans, reservem.
En el mateix oli sofregim la ceba, i quan agafi color afegim el tomàquet a la cassola i el deixem coure uns 10 minuts fins que es consumeixi tota l'aigua de vegetació. Incorporarem el pollastre i ho flamegem amb el brandi. Un cop flamejat i consumit tot l'alcohol del brandi cobrim el pollastre amb el brou de pollastre. Cuinem uns 45 minuts a foc baix, vigilant que no hi falti líquid i remenant de tant en tant. 10 minuts abans d’acabar la cocció, incorporarem els escamarlans i la picada que deixarem amb el suc de cocció, remenem i deixem-ho reposar 24 hores. 
Posarem el pollastre en una safata de forn. Barrejarem la resta d’ingredients en un bol i ho abocarem pel damunt del pollastre. Taparem la safata i ho courem al forn a 200 graus durant 30 minuts. Destaparem i remullarem amb el mateix suc de la cocció. Si queda massa sec o estigués a punt de cremar-se,  hi afegirem 1 c/s d’aigua. Cuinarem 15 o 20 minuts més, fins que la pell quedi cruixent i melosa i la salsa semblant a l’almívar.
Es pot servir amb arròs basmati y verduretes.

ENCARREGA EL PEIX

Les nostres peixateres te'l deixaran net, tallat i a punt per endur-te'l a casa teva. Truca-les i estalvia't temps i cues!

garoina Sant Fruitós de Bages
................T. 93 873 74 81

garoina Santpedor
................T. 93 827 29 16

SUGGERIMENTS

Si vols contactar amb nosaltres ho pots fer enviant-nos un correu electrònic a garoina@garoina.cat.

Les dades que ens facilitis només les farem servir per donar-te resposta i en cap cas quedaran emmagatzemades al nostre sistema per ser utilitzades amb altres finalitats. També pots consultar les nostres Condicions d’ús i la nostra Política de Privacitat.