Pasta, arròs i llegums
A sobre d’una superfície llisa, posarem paper film i a sobre hi estirarem els 25 espaguetis, perfectament alineats i tocant-se l’un amb l’altre. Amb una màniga pastissera, farem un rul·lo de beixamel a la carbonara d’1 cm de diàmetre al llarg de l’estoreta d’espaguetis. Enrotllarem el paper film formant un cilindre. Ho congelarem o ho refrigerarem (s’aconsella congelar per facilitar el tall posterior).
Fondrem la mantega a foc lent i afegirem la farina. Ho batrem amb varetes fins que aconseguim una crema espessa. Sense retirar del foc i sense deixar de remoure amb les varetes, afegirem la llet a poc a poc. Un cop barrejada tota la llet, ho deixarem al foc uns minuts més sense parar de remoure enèrgicament. Ratllarem els ous durs i els afegirem a la beixamel, procurant repartir l’ou uniformement per evitar que es concentri en punts aïllats. Ho salarem.
• 300 g de salsa carbonara (ceba, bacon, vi blanc, nata líquida) Barrejarem les dues salses amb temperatura i ho deixarem refredar.
PER EL CRUIXENT DE PERNIL
• Pernil salat
Preescalfarem el forn a 180º. A sobre d’un paper de forn hi posarem tot de làmines de pernil salat, ho taparem amb un altre tros de paper i, a sobre, hi posarem una safata que pesi perquè no voli el paper. Ho introduirem al forn i un cop quedi ben cruixent ja el podrem retirar.
PRESENTACIÓ I MUNTATGE DEL PLAT
Tallarem el cilindre semi-descongelat en porcions de 2,5 cm de llarg. Ho presentarem en vertical amb una mica d’encenalls de parmesà a la part superior i el cruixent clavat en horitzontal.
Fondrem la mantega a foc lent i afegirem la farina. Ho batrem amb varetes fins que aconseguim una crema espessa. Sense retirar del foc i sense deixar de remoure amb les varetes, afegirem la llet a poc a poc. Un cop barrejada tota la llet, ho deixarem al foc uns minuts més sense parar de remoure enèrgicament. Ratllarem els ous durs i els afegirem a la beixamel, procurant repartir l’ou uniformement per evitar que es concentri en punts aïllats. Ho salarem.
• 300 g de salsa carbonara (ceba, bacon, vi blanc, nata líquida) Barrejarem les dues salses amb temperatura i ho deixarem refredar.
PER EL CRUIXENT DE PERNIL
• Pernil salat
Preescalfarem el forn a 180º. A sobre d’un paper de forn hi posarem tot de làmines de pernil salat, ho taparem amb un altre tros de paper i, a sobre, hi posarem una safata que pesi perquè no voli el paper. Ho introduirem al forn i un cop quedi ben cruixent ja el podrem retirar.
PRESENTACIÓ I MUNTATGE DEL PLAT
Tallarem el cilindre semi-descongelat en porcions de 2,5 cm de llarg. Ho presentarem en vertical amb una mica d’encenalls de parmesà a la part superior i el cruixent clavat en horitzontal.
En un cassó sofregim la ceba amb una mica del greix de l’ànec. Quan estigui daurada afegirem el confit prèviament esmicolat juntament amb la crema de llet. Ho courem durant uns 5 minuts. Ho posarem en un bol i deixarem que refredi. Posarem el farcit dins la pasta i l’enrotllarem per fer els canelons.
Per fer la beixamel, fondrem la mantega i hi posarem la ceba. Quan la ceba sigui ben rossa, afegirem la farina i la batrem bé. Seguidament, anirem afegint la llet, la sal, el pebre, un polsim de nou moscada i el foie, remenant-ho tot fins que quedi homogeni, sense grumolls.
Posarem els canelons en una safata i els cobrirem amb la beixamel i una mica de parmesà ratllat. Amb el forn preescalfat a 200 graus ho courem uns 10 minuts.
Posarem la carn en una olla amb aigua i deixarem que bulli. Afegirem les verdures i anirem desescumant. Deixarem que bulli aproximadament una hora. Colarem i reser- varem el caldo.
Per fer el farcit barrejarem tots els ingredients fins que obtinguem una massa homogènia i la posarem dins d’una mànega.
Escaldarem els galets un parell de minuts i els refredarem amb aigua amb gel per atu- rar la cocció. Farcirem els galets amb la massa i els posarem juntament amb el caldo reservat prèviament. Deixarem que bulli fins que els galets estiguin cuits. Reduirem una part del caldo i ja ho podrem servir.
- 1 de 8
- Següent ››