Olis, vinagres i salses
Posem els bolets secs en remull amb aigua calenta uns 20-30 minuts.
Escapcem les patates, reservem. Afegim el pebre vermell al tomàquet.
Sofregim la ceba, incorporem l'all picat i ofeguem. Afegim el tomàquet ratllat, remenem i deixem caramel·litzar uns 10 minuts a foc baix. Preparem la picada, reservem.
Quan s’hagi evaporat tot l’aigua de vegetació afegirem les patates, ofegarem i afegim l'aigua dels bolets i aigua fins a cobrir les patates. Salem, tapem i courem uns 15 minuts a foc mig-baix. Quan a les patates els hi quedin uns cinc minuts de cocció, hi afegirem els bolets i la picada. Rectifiquem de sal, si cal. Tapem i cuinem cinc minuts fins que les patates estiguin cuites. Deixem reposar unes hores o un dia.
Escapcem les patates, reservem. Afegim el pebre vermell al tomàquet.
Sofregim la ceba, incorporem l'all picat i ofeguem. Afegim el tomàquet ratllat, remenem i deixem caramel·litzar uns 10 minuts a foc baix. Preparem la picada, reservem.
Quan s’hagi evaporat tot l’aigua de vegetació afegirem les patates, ofegarem i afegim l'aigua dels bolets i aigua fins a cobrir les patates. Salem, tapem i courem uns 15 minuts a foc mig-baix. Quan a les patates els hi quedin uns cinc minuts de cocció, hi afegirem els bolets i la picada. Rectifiquem de sal, si cal. Tapem i cuinem cinc minuts fins que les patates estiguin cuites. Deixem reposar unes hores o un dia.
Talla la col, la ceba tendra i la patata a làmines primes. Introdueix-ho en un estoig de vapor amb 2 cullerades d’aigua, 2 cullerades d’oli i un pessic de sal. Remena-ho, tapa-ho i cou-ho al microones durant 2 minuts a 800 W. Si ho volem preparar tradicionalment hem coure la verdura saltejant-la a la paella.
En un bol, dissol el dashi amb 3 cullerades d’aigua. A continuació, afegeix-hi l’ou i bat-ho. Afegeix-hi la farina a poc a poc fins que quedi homogeni i després un pessic de sal. Afegeix aquesta mescla a l’envàs i remena-ho fins que quedi tot ben integrat. Col·loca la cansalada per sobre, tanca-ho i cou-ho 3 minuts a 800 W. Gira-ho i cou-ho 1 minut i 30 segons més a 800 W.
Emplatar i servir-ho amb salsa tonkatsu, maionesa i un toc d’alga nori. Podeu coure la verdura saltejant-la a la paella uns minuts, preparar la barreja amb l'ou, farina, dashi, gingebre i la sal, llavors podeu coure l'okonomiyaki com una truita.
Si no tens alga nori triturada, pots tallar una fulla d’alga nori a juliana. El gingebre fresc es pot substituir per gingebre en pols reduint la quantitat a la meitat. Les verdures per a l‘okonomiyaki que s’utilitzen al Japó poden ser molt diverses. En aquest cas, es presenta la versió tradicional d'Osaka.
En un bol, dissol el dashi amb 3 cullerades d’aigua. A continuació, afegeix-hi l’ou i bat-ho. Afegeix-hi la farina a poc a poc fins que quedi homogeni i després un pessic de sal. Afegeix aquesta mescla a l’envàs i remena-ho fins que quedi tot ben integrat. Col·loca la cansalada per sobre, tanca-ho i cou-ho 3 minuts a 800 W. Gira-ho i cou-ho 1 minut i 30 segons més a 800 W.
Emplatar i servir-ho amb salsa tonkatsu, maionesa i un toc d’alga nori. Podeu coure la verdura saltejant-la a la paella uns minuts, preparar la barreja amb l'ou, farina, dashi, gingebre i la sal, llavors podeu coure l'okonomiyaki com una truita.
Si no tens alga nori triturada, pots tallar una fulla d’alga nori a juliana. El gingebre fresc es pot substituir per gingebre en pols reduint la quantitat a la meitat. Les verdures per a l‘okonomiyaki que s’utilitzen al Japó poden ser molt diverses. En aquest cas, es presenta la versió tradicional d'Osaka.