Conill

  • Conill
    Conill Conill
+info
Fitxa normal

CONILL

El conill és un animal de carn blanca que, si es cuina sense excés de greixos, està recomanada en cas de seguir dietes baixes en colesterol, i per perdre pes.

Es recomana escollir carn de conill pels següents motius:
- Pel seu contingut baix en greix.
- Per ser una font de proteïnes.
- Per ser rica en vitamines del grup B i minerals com el ferro, el zinc i el magnesi.
- Pel seu contingut baix en sodi i baix en colesterol.
- Perquè admet gran varietat de formes de preparació.
- Perquè és un aliment molt gustós, molt fàcil de digerir i de cuinar.
- I perquè és ideal per mantenir el cervell en forma.

A més, menjar conill durant l'embaràs és molt saludable; i pels esportistes és considerada la seva carn ja que els aporta les proteïnes necessàries per tal d’optimitzar els resultats dels entrenaments. Així, el seu consum mai no pot faltar en la seva alimentació.

CUIDA’T EL COR, MENJA CARN DE CONILL!
Preparem tots els ingredients.
En una cassola amb una mica d’oli, salpebrem el conill i daurem-lo per les dues ban- des. El conill ha d’estar gairebé fet, ja que desprès només el guisarem 15-20 minuts més amb l’arròs. Reservem-lo.
En el mateix oli, fem el sofregit. Primer posem-hi la ceba i el pebrot. Un cop la ceba tingui un color fosc, incorporem el tomàquet, una mica de sal i deixem-ho reduir uns 10 minuts, fins que no quedi gens de líquid. Incorporem el conill i remenem-ho bé. Posem l’arròs tot de cop, remenem-ho i deixem-ho torrar uns 2 o 3 minuts, sense parar de remenar i amb cura de que no es cremi. En aquest punt, ja podem incor- porar l’aigua bullent o caldo. Salem. Deixem-ho coure fins que l’arròs estigui gairebé cuit, uns 18 minuts.
Per altra banda, fem la picada , amb un gra d’all, el safrà, les ametlles picades i una mica de sal.
Als 10 minuts d’incorporar l’arròs, tirem la picada, ben barrejada. I deixem que faci “xup-xup”.
Quan l’arròs estigui “al dente”, ja podem parar el foc. Tapem-ho una mica i dei- xem-ho reposar 5 minuts més. Estarà a punt per servir-lo.

ENCARREGA EL PEIX

Les nostres peixateres te'l deixaran net, tallat i a punt per endur-te'l a casa teva. Truca-les i estalvia't temps i cues!

garoina Sant Fruitós de Bages
................T. 93 873 74 81

garoina Santpedor
................T. 93 827 29 16

SUGGERIMENTS

Si vols contactar amb nosaltres ho pots fer enviant-nos un correu electrònic a garoina@garoina.cat.

Les dades que ens facilitis només les farem servir per donar-te resposta i en cap cas quedaran emmagatzemades al nostre sistema per ser utilitzades amb altres finalitats. També pots consultar les nostres Condicions d’ús i la nostra Política de Privacitat.