Cafè i te

  • Cafè i te
    Cafè i te Cafè i te
+info
Fitxa normal

CAFÈ I TE

Prendre un bon cafè o un bon te, llegir el diari i descansar, és un dels petits plaers de cada dia.

Quan a la cafeteria demanem un expresso o ens enduem a casa un paquet de cafè, gairebé mai no és un cafè d’una sola varietat,  sinó que generalment és el resultat d’una curosa barreja de diferents varietats.

Hi ha milers de combinacions possibles i cada bon amant del cafè ha de trobar la que millor s’ajusta al seu gust.

El cafè conté unes substàncies conegudes com a polifenol. Els polifenols són antioxidants que retarden l’envelliment de les cèl·lules. A més, tenen efectes estimulants que disminueixen la sensació  de cansament i fatiga i, a la vegada, augmenten la capacitat de concentració i l’activitat mental. Tanmateix, un excés de cafeïna pot tenir efectes negatius com agitació, palpitacions o insomni.

Després de l’aigua, el te és la segona beguda més consumida al món. La beguda del te es fa a partir de les fulles recollides abans de madurar del tot. La clau en la seva elaboració està en la fermentació, el que dóna lloc a tres grans grups: te verd sense fermentar, te semi fermentat i el te negre, fermentat. Cada un d’ells donarà lloc a diferents varietats.

El te és una beguda que ofereix grans beneficis per la salut. És ric en antioxidants que augmenten les defenses de l’organisme, ajudant a l’oxidació de les cèl·lules. A més, es considera quasi una planta medicinal pel seu alt contingut en sals minerals, fluor, tanins i derivats polifenols, teïna i en vitamines A, B, C, I, i P.

L’efecte d’ambdues substàncies sobre el nostre organisme dependrà de la quantitat que s’ingereix durant el dia. No hi ha ningú millor que un mateix per saber quantes tasses tolera i quin moment del dia és el millor per a prendre-les.

ENCARREGA EL PEIX

Les nostres peixateres te'l deixaran net, tallat i a punt per endur-te'l a casa teva. Truca-les i estalvia't temps i cues!

garoina Sant Fruitós de Bages
................T. 93 873 74 81

garoina Santpedor
................T. 93 827 29 16

SUGGERIMENTS

Si vols contactar amb nosaltres ho pots fer enviant-nos un correu electrònic a garoina@garoina.cat.

Les dades que ens facilitis només les farem servir per donar-te resposta i en cap cas quedaran emmagatzemades al nostre sistema per ser utilitzades amb altres finalitats. També pots consultar les nostres Condicions d’ús i la nostra Política de Privacitat.