Arrels

  • Arrels: pastanagues
    Arrels: pastanagues Arrels: pastanagues
+info
Fitxa normal

ARRELS

Aquest grup comprèn: pastanagues, naps, remolatxa, api, raves, etc.; dels quals la seva part comestible és l’arrel.

La pastanaga és de color ataronjat amb flors blanques i rosades.
Té un alt contingut d’aigua (88%) i de fibra. Pel que fa als minerals, destaca el seu contingut en sodi, potassi, calci i iode. Pel que fa a les vitamines, és el vegetal amb major contingut en vitamina A i discretes quantitats de vitamina B6.
La seva temporada de recol·lecció i millor època de consum té lloc tot l’any, especialment entre els mesos de maig a gener.
Espanya en produeix 490.000 tones a l’any. Les comunitats autònomes que més en produeixen són: Andalusia, Castella i Lleó, Comunitat Valenciana i Castella la Manxa.
En llocs frescos es conserven bé vàries setmanes. Tanmateix, també es poden congelar si prèviament s’han cuit.


De naps n’hi ha de forma esfèrica, cilíndrica i cònica. Per fora són de color blanc o vermellós, encara que el seu interior és sempre blanc o groguenc.
Tenen un alt contingut d’aigua (91%) i de fibra. Pel que fa als minerals, destaca el seu contingut en iode, calci, potassi i sodi. Pel que fa a les vitamines, destaca el seu contingut en vitamina C (àcid ascòrbic).
La seva temporada de recol·lecció i millor època de consum engloba els mesos d’abril a desembre.
Espanya en produeix 99.000 tones a l’any.
Durant l’edat Mitjana constituí un dels aliments de major rellevància i es consumia gairebé a diari.


El color de la remolatxa és variable: des de rosaci a violaci, ataronjat vermellós o fins i tot marró. La polpa acostuma a ser de color vermell fosc i pot presentar cercles concèntrics de color blanc.
Té un alt contingut d’aigua (89%) i de fibra. Pel que fa als minerals, conté potassi i, en petita proporció, calci, sodi i magnesi. Pel que fa a les vitamines, conté àcid fòlic.
Està disponible al mercat durant tot l’any.
Espanya en produeix 24.000 tones a l’any. Les comunitats autònomes que més en produeixen són Andalusia i Castella i Lleó.
A partir de la remolatxa s’extreu un pigment natural, present a l’arrel, que li confereix el seu color vermell característic i que s’empra a la indústria agroalimentària per a l’obtenció d’un colorant anomenat vermell de remolatxa.

ENCARREGA EL PEIX

Les nostres peixateres te'l deixaran net, tallat i a punt per endur-te'l a casa teva. Truca-les i estalvia't temps i cues!

garoina Sant Fruitós de Bages
................T. 93 873 74 81

garoina Santpedor
................T. 93 827 29 16

SUGGERIMENTS

Si vols contactar amb nosaltres ho pots fer enviant-nos un correu electrònic a garoina@garoina.cat.

Les dades que ens facilitis només les farem servir per donar-te resposta i en cap cas quedaran emmagatzemades al nostre sistema per ser utilitzades amb altres finalitats. També pots consultar les nostres Condicions d’ús i la nostra Política de Privacitat.