Amb alcohol

  • Begudes amb alcohol
    Begudes amb alcohol Begudes amb alcohol
+info
Fitxa normal

BEGUDES AMB ALCOHOL

Des de fa milers d’anys la humanitat coneix i consumeix begudes amb contingut alcohòlic.
Les begudes alcohòliques són aquelles que contenen alcohol etílic, també anomenat etanol, i que s’obtenen a través de la fermentació o després de la destil·lació. Per tant, existeixen dos tipus de begudes alcohòliques:
- Begudes alcohòliques fermentades: són aquelles que es poden obtenir després de transformar en alcohol etílic els sucres que contenen determinades fruites, arrels o grans de planta, com el vi, la cervesa o la sidra. El seu grau alcohòlic oscil·la entre els 5 i els 15 graus.
- Begudes alcohòliques destil·lades: són aquelles que s’obtenen a través d’un procés artificial anomenat destil·lació, pel qual se li augmenta a una beguda fermentada la concentració d’alcohol etílic, com per exemple: la ginebra o el vodka. El seu grau alcohòlic oscil·la entre els 17 i els 45 graus.
L'ús d’aquestes begudes està relacionat amb diverses circumstàncies de la nostra vida: dietètiques, festives, rituals, religioses, terapèutiques, etc.
L’oferta de begudes amb alcohol és molt àmplia. Per exemple, per preparar el nostre estómac abans de gaudir d’un bon plat, podem assaborir còctels. Són begudes que ajuden a obrir la gana i que estimulen el nostre sistema digestiu. Tanmateix, cal tenir molt cura de no passar-se quan l’estómac està buit ja que no deixen de ser begudes amb alcohol.
Per la sobretaula podem prendre altres opcions com, per exemple, un vi dolç, que aquest es pot servir sol, amb els postres, amb un plat de fruita o amb un plat de formatges.
Per després del cafè, és possible que alguns prefereixin beure’s un conyac o algun Brandi, servit en una copa petita o en una gran copa de conyac.
Per altra banda, hi ha els que prefereixen una beguda freda per després de l’àpat,  com per exemple: cubates, gintònics, etc.
Saber menjar i beure, formen part del saber viure. Així, degustar un bon àpat amb un bon vi i una companyia agradable en un ambient seductor, constitueix una de les grans experiències de la vida.

THERMOMIX ®
1.- Posarem el sucre, les taronges, la llimona i 250 g de glaçons en el got i ho tritura- rem 1 minut a velocitat 5-10.
2.- Hi afegirem la resta de glaçons i ho triturarem 1 minut més a velocitat 5-10.
3.- Ho programarem a velocitat 3, sense temps, i hi afegirem el licor i el cava pel bocal ben a poc a poc.

ENCARREGA EL PEIX

Les nostres peixateres te'l deixaran net, tallat i a punt per endur-te'l a casa teva. Truca-les i estalvia't temps i cues!

garoina Sant Fruitós de Bages
................T. 93 873 74 81

garoina Santpedor
................T. 93 827 29 16

SUGGERIMENTS

Si vols contactar amb nosaltres ho pots fer enviant-nos un correu electrònic a garoina@garoina.cat.

Les dades que ens facilitis només les farem servir per donar-te resposta i en cap cas quedaran emmagatzemades al nostre sistema per ser utilitzades amb altres finalitats. També pots consultar les nostres Condicions d’ús i la nostra Política de Privacitat.