Aigües

  • Aigua
    Aigua Aigua
+info
Fitxa normal

AIGUA

L’aigua és vida. És un element indispensable per a la vida i un nutrient essencial en la nostra alimentació diària. És la única beguda imprescindible per a l'organisme humà, el qual està constituït per un 70% d’aigua, un 20% de proteïnes i un 10% de greix al costat d’altres substàncies. Així doncs, una ingesta adequada d'aigua és fonamental per a una correcta hidratació.

En els darrers temps, i a causa de la gran i variada oferta de productes alimentaris, s’ha incrementat en gran mesura el consum de begudes gasoses i alcohòliques en detriment de l’aigua. Dins de les bones conductes alimentàries i per gaudir d’un bon estat de salut, és important el consum regular i diari d’aigua.

La seva importància es veu reflectida en una dada important: una persona pot sobreviure fins a diverses setmanes sense menjar, però només uns dies sense aigua.

Sovint, molta gent es pregunta quina és la quantitat de líquid que cal beure cada dia. Doncs en teoria, s'hauria de beure dos litres d’aigua diaris, però en realitat, la quantitat que s'ha d’ingerir depèn de molts factors com:
- De la dieta que seguim i de l’estat d’hidratació que presentem. Les dietes riques en proteïnes animals, en sal i en sucres simples reclamen molta aigua per afavorir la dissolució i facilitar-ne l’eliminació pels ronyons. En canvi, quan la dieta és rica en cereals integrals, lleguminoses, verdures fresques, fruita de temporada, llavors i peix, es necessita una quantitat d’aigua molt menor.
- De la talla, ja que les necessitats d’una persona de 60 Kg seran diferents a les d'una persona de 90 Kg.
- De l’activitat física: les pèrdues de líquid seran diferents ja que una persona sedentària no necessitarà la mateixa quantitat d'aigua que la que estigui desenvolupant una activitat física.
- Del clima: a l’hivern o a l’estiu les necessitats varien.
- De l'edat i el sexe.

Quan es aixequem al matí, és important prendre alguna cosa líquida, ja que el cos s’ha anat assecant mentre dormim. Si durant el dia s’ha parlat molt, també caldrà beure molts líquids. L’organisme assimilarà sense cap problema el líquid que ingeriu. Ara bé, quan el desgast no ha estat significatiu, un excés d’aigua pot arribar a diluir els sucs gàstrics i alentir la digestió.

No és recomanables beure aigua freda perquè alenteix la digestió. En cas de tenir molta set és millor prendre una tisana digestiva, un cafè de cereals o un te.

Pel que fa a les persones grans, cal tenir molta cura que aquestes s’hidratin adequadament, ja que presenten canvis en el funcionament dels ronyons i en la sensació de set. Per això, s'hauria de controlar les seves necessitats d’aigua, mitjançant l'avaluació de la quantitat i de la qualitat de l’orina. Per exemple, orinar poca quantitat i de color intens és un indicador de falta d’aigua.

Entre les diferents marques d'aigua presents a les nostres botigues, pot trobar-hi aigua de Sant Aniol. Es tracta d'una empresa familiar que va ser fundada pel Sr. Tomàs Feliu.

Tan sols l’aigua que emergeix del brollador de Sant Aniol rep les qualitats que atorga un filtre mil·lenari de lava sedimentada i roca volcànica. Una herència percebuda a cada gota i que, no en va, li ha fet merèixer en dues ocasions el prestigiós Superior Taste Award, guardó concedit per l’International Taste & Quality Institute, que reconeix anualment els millors productes alimentaris internacionals.

L’aigua de Sant Aniol està considerada com a aigua mineral natural. Això indica que és aigua bacteriològicament sana, amb una composició estable i amb un contingut en minerals i oligoelements concret. Aquest contingut en minerals i oligoelements és el que caracteritza i diferencia els diferents tipus d'aigua entre sí.

Aconseguir aquesta denominació ha suposat l’assoliment d’innumerables requeriments i la superació de les anàlisis més exigents, que demostren l’equilibri i la qualitat perfectes en què es manté la seva puresa d’origen volcànic, des que emergeix del brollador fins que arriba a la taula dels nostres clients.

Els rigorosos controls de qualitat i les diverses anàlisis efectuades diàriament al seu propi laboratori, a banda dels controls externs realitzats periòdicament per laboratoris reconeguts i d’altres exàmens duts a terme pel Departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya, certifiquen que l’Aigua Sant Aniol és una aigua mineral natural de mineralització dèbil del grup de les oligometàl·liques, constituïda pels següents components químics:
Residu sec (quantitat de minerals dissolts que aporta l’aigua): 329 mg/l; bicarbonats (HCO3): 359 mg/l; calci (Ca): 93,4 ml/g; clorurs (Cl): 5,5 mg/l; fluor (F): <0,2 mg/l; magnesi (Mg): 16,2 mg/l; potassi (K):1,6 mg/l; sílice (SiO2): 11,3 mg/l, sodi (Na): 6,8 mg/l; i sulfats (SO4): 14,9 mg/l.

Així doncs, és una aigua rica en bicarbonats, el què afavoreix la funció digestiva i prevé la formació de litiasi àcida; rica en calci, el què garanteix el bon funcionament de l'estructura òssia; rica en magnesi, el què garanteix el bon funcionament general de l'organisme, i té una acció preventiva contra les afeccions cardiovasculars, cerebrovasculars, renals, hipertensió, migranya, etc. És baixa en sulfats, el què evita la pèrdua d'aigua i de bicarbonats en l'organisme; baixa en clorurs, el què prevé les patologies relacionades amb la hipertensió arterial; i baixa en nitrats, el què garanteix la puresa de l'aigua; baixa en sodi, el què fa que sigui adequada per a l'alimentació infantil i per a dietes pobres en sodi.

Per tant, l'aigua de Sant Aniol afavoreix la digestió gàstrica, pot tenir propietats preventives sobre les afeccions cardiovasculars i les afeccions de les vies urinàries, és útil pel tractament de les litiasis, afavoreix l'absorció de calci, i ajuda a l'eliminació de substàncies de rebuig (àcid úric, urea i colesterol) produint una depuració de tot l'organisme.

ENCARREGA EL PEIX

Les nostres peixateres te'l deixaran net, tallat i a punt per endur-te'l a casa teva. Truca-les i estalvia't temps i cues!

garoina Sant Fruitós de Bages
................T. 93 873 74 81

garoina Santpedor
................T. 93 827 29 16

SUGGERIMENTS

Si vols contactar amb nosaltres ho pots fer enviant-nos un correu electrònic a garoina@garoina.cat.

Les dades que ens facilitis només les farem servir per donar-te resposta i en cap cas quedaran emmagatzemades al nostre sistema per ser utilitzades amb altres finalitats. També pots consultar les nostres Condicions d’ús i la nostra Política de Privacitat.