Apartat

EL VALOR NUTRITIU DE LA LLET

La llet és un dels aliments més complerts, ja que conté la majoria de principis nutritius necessaris per l’organisme. Així, conté glúcids o hidrats de carboni representats per la lactosa o sucre de la llet, proteïnes i matèria grassa, en les següents proporcions:
Lactosa: 4,2%
Proteïnes: 3,1%
Matèria grassa: 3,2%
El seu valor calòric és aproximadament de 60 calories per cada 100 grams.
Les proteïnes de la llet són d’alt valor biològic.
La llet és també un aliment molt ric en calci. A més, conté bon nombre de vitamines  (A, grup B, D).
Aquest valor nutritiu de la llet fa que el seu consum sigui necessari pels infants, però també molt convenient pels adults. Naturalment, aquest valor nutritiu correspon a la llet sencera. La llet desnatada presenta un contingut en matèria grassa molt reduït (0,5% o una mica menys). Amb la matèria grassa se n’extreuen també les vitamines A i D, que s’hi troben dissoltes.
El valor nutritiu de les llets concentrades, evaporades i en pols és més elevat, a conseqüència del seu menor contingut en aigua, però en diluir-les amb la quantitat recomanada d’aigua, la llet que en resulta té un valor nutritiu lleugerament inferior. Pel que fa a la llet condensada, a causa del sucre afegit, té un valor calòric molt elevat si es consumeix directament. Ara bé, quan es dilueix amb la quantitat recomanada d’aigua, encara que la proporció de sobre sigui més elevada que en altres llets, la proporció dels altres components hi resulta inferior.
Categoria apartat: 

ENCARREGA EL PEIX

Les nostres peixateres te'l deixaran net, tallat i a punt per endur-te'l a casa teva. Truca-les i estalvia't temps i cues!

garoina Sant Fruitós de Bages
................T. 93 873 74 81

garoina Santpedor
................T. 93 827 29 16

SUGGERIMENTS

Si vols contactar amb nosaltres ho pots fer enviant-nos un correu electrònic a garoina@garoina.cat.

Les dades que ens facilitis només les farem servir per donar-te resposta i en cap cas quedaran emmagatzemades al nostre sistema per ser utilitzades amb altres finalitats. També pots consultar les nostres Condicions d’ús i la nostra Política de Privacitat.