Apartat
10 RAONS PER MENJAR PEIX
En la dieta mediterrània, el peix constitueix una peça imprescindible ja que:
1.- És un aliment molt nutritiu i recomanable per a totes les edats.
2.- Ens ofereix una oferta molt àmplia: dóna la possibilitat de provar diferents espècies i escollir la que més t’agradi.
3.- El seu contingut calòric és relativament baix.
4.- És una font de proteïnes complerta, conté aminoàcids essencials imprescindibles pel bon creixement i desenvolupament del nostre organisme.
5.- Té un perfil de lípids més saludable que altres aliments rics en proteïnes, com les carns.
6.- Contribueix a prevenir malalties cardiovasculars, articulars, ossis, boci i altres.
7.- Una ingesta de peixos en que es mengi l’espina, com pot ser la sardina, l’anxova, etc. són una important font de calci.
8.- És un aliment fàcil de digerir.
9.- Molt versàtil a la cuina: admet tot tipus de formes culinàries: planxa, papillotes, fregit, vapor, microones….
10.- És un aliment que pot anar acompanyat de tot tipus d’aliment: vegetals, pasta, amanides, etc.
1.- És un aliment molt nutritiu i recomanable per a totes les edats.
2.- Ens ofereix una oferta molt àmplia: dóna la possibilitat de provar diferents espècies i escollir la que més t’agradi.
3.- El seu contingut calòric és relativament baix.
4.- És una font de proteïnes complerta, conté aminoàcids essencials imprescindibles pel bon creixement i desenvolupament del nostre organisme.
5.- Té un perfil de lípids més saludable que altres aliments rics en proteïnes, com les carns.
6.- Contribueix a prevenir malalties cardiovasculars, articulars, ossis, boci i altres.
7.- Una ingesta de peixos en que es mengi l’espina, com pot ser la sardina, l’anxova, etc. són una important font de calci.
8.- És un aliment fàcil de digerir.
9.- Molt versàtil a la cuina: admet tot tipus de formes culinàries: planxa, papillotes, fregit, vapor, microones….
10.- És un aliment que pot anar acompanyat de tot tipus d’aliment: vegetals, pasta, amanides, etc.
Categoria apartat: