Receptes

PEBROTS DEL PIQUILLO AMB BRANDADA DE BACALLÀ

Ingredients: 
PER LA BRANDADA
• 50 ml de nata 35%
• 300-400 ml oli d’oliva verge
• 3 o 4 dents d’all
• 500 g de bacallà dessalat
• 1 o 2 unitats de patata gran (al forn/caliu)
• Aigua



PER LA GELATINA DE PEBROT
• 500 g de pebrot del piquillo amb la seva aigua
• 25 g de gelatina vegetal en pols


Grau de dificultat: 
Difícil
Preparació: 
En una olla, posarem 1 got d’aigua a bullir i quan comenci a fer-ho, hi afegirem el bacallà. Després apagarem el foc i ho mantindrem tapat uns 10 minuts. Passat aquest temps traurem escorregut el bacallà, que estarà blanc i perfectament cuinat. Afegirem la patata pelada i trossejada i la courem en aquesta mateixa aigua,  fins que quedi feta. (També podem coure la patata al forn o al caliu). Posarem en el got del Túrmix la patata, el bacallà (net de pell i espines i esmicolat), els alls confitats, un generós raig d’oli d’oliva verge, un raig de nata líquida i la sal. Ho batrem  fins que aconseguim la textura desitjada. Ho deixarem refredar.
A continuació, farem uns farcellets de brandada amb l’ajuda de paper  film, d’uns 30 grams cada unitat, i els congelarem. Just abans de que es congelin completament retirarem el paper  film. Els hi clavarem uns escuradents i els submergirem a la gelatina de pebrot de manera que quedin ben coberts. Quan la gelatina sigui freda retirarem l’escuradents i, al forat que quedi, hi podrem posar un branquilló de tija de julivert.

Triturarem els pebrots del piquillo amb tota la seva aigua amb la Thermomix. Ho colarem, ho posarem en un cassó i hi afegirem la gelatina vegetal en pols. Ho portarem a ebullició (que superi els 85º) mentre ho remenem amb un batedor a poc a poc. Quan arribi a la temperatura adequada, la gelatina actuarà i podrem utilitzar-la per banyar els farcellets de brandada (mentre ho fem servir, tenir cura de remenar perquè no es qualli massa ràpid).

PER LA SORRA D’OLIVA NEGRE
• 250 g d’olives negres sense pinyol
• Quantitat su cient de pa ratllat i trossos de galeta
Trossejarem les olives i les posarem al forn en una safata amb paper sulfurat durant 1 hora, aprox., a 180oC per deshidratar-les. Les traurem del forn i les posarem a la Thermomix, afe- girem el pa ratllat i els trossos de galeta. Ho triturarem i ho reservarem  ns a l’hora del servei.
PRESENTACIÓ I MUNTATGE DEL PLAT
Posarem una cullerada sopera de sorra a sobre d’una base de fulla verda (porro, enciam, etc...) i ho decorarem amb un tros de tija de julivert. Al centre hi posarem el farcellet de brandada amb la cobertura de pebrot (l’aparença és la d’un tomàquet). Ja ho podrem servir.

ENCARREGA EL PEIX

Les nostres peixateres te'l deixaran net, tallat i a punt per endur-te'l a casa teva. Truca-les i estalvia't temps i cues!

garoina Sant Fruitós de Bages
................T. 93 873 74 81

garoina Santpedor
................T. 93 827 29 16

SUGGERIMENTS

Si vols contactar amb nosaltres ho pots fer enviant-nos un correu electrònic a garoina@garoina.cat.

Les dades que ens facilitis només les farem servir per donar-te resposta i en cap cas quedaran emmagatzemades al nostre sistema per ser utilitzades amb altres finalitats. També pots consultar les nostres Condicions d’ús i la nostra Política de Privacitat.