Receptes

ELS MEUS ESPAGUETIS A LA CARBONARA AMB FORMATGE PARMESÀ (10 PECES)

Ingredients: 
PER ELS ESPAGUETIS
• 25 espaguetis de 35 cm de llarg
• 80 g de beixamel a la carbonara
• 1 cullerada sopera de neu de parmesà

PER LA BEIXAMEL A LA CARBONARA
• 700 g de beixamel per a croquetes
    * 1 l de llet fresca
    * 160 g de farina
    * 120 g de mantega
    * 4 ous sencers durs ratllats
* 1 cullerada sopera de sal
Grau de dificultat: 
Difícil
Preparació: 
A sobre d’una superfície llisa, posarem paper  film i a sobre hi estirarem els 25 espaguetis, perfectament alineats i tocant-se l’un amb l’altre. Amb una màniga pastissera, farem un rul·lo de beixamel a la carbonara d’1 cm de diàmetre al llarg de l’estoreta d’espaguetis. Enrotllarem el paper  film formant un cilindre. Ho congelarem o ho refrigerarem (s’aconsella congelar per facilitar el tall posterior).
Fondrem la mantega a foc lent i afegirem la farina. Ho batrem amb varetes  fins que aconseguim una crema espessa. Sense retirar del foc i sense deixar de remoure amb les varetes, afegirem la llet a poc a poc. Un cop barrejada tota la llet, ho deixarem al foc uns minuts més sense parar de remoure enèrgicament. Ratllarem els ous durs i els afegirem a la beixamel, procurant repartir l’ou uniformement per evitar que es concentri en punts aïllats. Ho salarem.
• 300 g de salsa carbonara (ceba, bacon, vi blanc, nata líquida) Barrejarem les dues salses amb temperatura i ho deixarem refredar.
PER EL CRUIXENT DE PERNIL
• Pernil salat
Preescalfarem el forn a 180º. A sobre d’un paper de forn hi posarem tot de làmines de pernil salat, ho taparem amb un altre tros de paper i, a sobre, hi posarem una safata que pesi perquè no voli el paper. Ho introduirem al forn i un cop quedi ben cruixent ja el podrem retirar.
PRESENTACIÓ I MUNTATGE DEL PLAT
Tallarem el cilindre semi-descongelat en porcions de 2,5 cm de llarg. Ho presentarem en vertical amb una mica d’encenalls de parmesà a la part superior i el cruixent clavat en horitzontal.

ENCARREGA EL PEIX

Les nostres peixateres te'l deixaran net, tallat i a punt per endur-te'l a casa teva. Truca-les i estalvia't temps i cues!

garoina Sant Fruitós de Bages
................T. 93 873 74 81

garoina Santpedor
................T. 93 827 29 16

SUGGERIMENTS

Si vols contactar amb nosaltres ho pots fer enviant-nos un correu electrònic a garoina@garoina.cat.

Les dades que ens facilitis només les farem servir per donar-te resposta i en cap cas quedaran emmagatzemades al nostre sistema per ser utilitzades amb altres finalitats. També pots consultar les nostres Condicions d’ús i la nostra Política de Privacitat.